Appelcake & amandelen

Appelcake met zonnebloemolie en veel appelen gegarneerd met amandelschilfers. 

 

Nodig voor 1 cake (6/8 personen):

  • 3 eieren - 200 g suiker - 2 pakjes vanillesuiker - 100 ml zonnebloemolie - 100 ml water - 1/2 pipetjes vanille-essence
  • 300 g bloem (gezeefd) - 1 pakje droge gist
  • 6 kleine, rode appeltjes (in schijfjes, met schil eraan)
  • 2 EL amandelschilfers - bloemsuiker

Zo ga je te werk:

  • Klop de eieren samen met de suiker romig. Voeg langzaam de olie, het water en de vanille-essence toe. 
  • Spatel de bloem en gist eronder. Giet in een springvorm (doorsnede 23 cm, bedekt met bakpapier) en schik de appelschijfjes er op. 
  • Plaats 45 min. in een oven van 180°C. Voeg de laatste 10 min. de amandelschilfers toe. Laat volledig in de oven afkoelen. 
  • Garneer met wat bloemsuiker. MANGEZ! ❤️