Appelcake met zonnebloemolie en veel appelen gegarneerd met amandelschilfers.
Nodig voor 1 cake (6/8 personen):
-
3 eieren - 200 g suiker - 2 pakjes vanillesuiker - 100 ml zonnebloemolie - 100 ml water - 1/2 pipetjes vanille-essence
-
300 g bloem (gezeefd) - 1 pakje droge gist
-
6 kleine, rode appeltjes (in schijfjes, met schil eraan)
-
2 EL amandelschilfers - bloemsuiker
Zo ga je te werk:
-
Klop de eieren samen met de suiker romig. Voeg langzaam de olie, het water en de vanille-essence toe.
-
Spatel de bloem en gist eronder. Giet in een springvorm (doorsnede 23 cm, bedekt met bakpapier) en schik de appelschijfjes er op.
-
Plaats 45 min. in een oven van 180°C. Voeg de laatste 10 min. de amandelschilfers toe. Laat volledig in de oven afkoelen.
-
Garneer met wat bloemsuiker. MANGEZ! ❤️