Kriekentaart

Krieken met een dikke laag vanillepudding op een kruimeldeeg. 

 

 Nodig voor 1 taart:

  • 1 kruimeldeeg
  • pudding: 650 ml melk - 50 g puddingpoeder opgelost in 50 ml melk - 1 ei (losgeklopt) - 75 g suiker - 1 zakje vanillesuiker
  • 700 g krieken (bokaal) - 50 g suiker - 25 g puddingpoeder opgelost in 50 ml melk

Zo ga je te werk:

  • Bak de kruimeldeeg in 30 min. bruin in een oven van 200°C. (gevuld met steunvulling)
  • Breng de melk met de suiker aan de kook. Meng het puddingpoeder met de melk en het losgeklopte ei. Voeg al roerend toe tot je een dikke pudding krijgt. Laat even afkoelen en verdeel over het kruimeldeeg.
  • Breng de krieken met de suiker aan de kook en meng met het opgeloste puddingpoeder. Laat even afkoelen en verdeel over de pudding. 
  • Laat de taart volledig afkoelen. MANGEZ! ❤️