Pink Lady met rozijnen & pistachenoten op bladerdeeg

Appelmoes met pudding, kaneel & limoen op bladerdeeg met Pink Lady schijfjes, rozijnen & pistachenoten. Nuria Rial gaat de speler in. 

 

Nodig voor 1 taart:

  • 30 g melkerijboter - 120 g witte suiker - 1/2 TL kaneel - sap 1 limoen - 350 g appelen (geschild, blokjes)
  • 400 ml melk - 25 g puddingpoeder
  • 1 bladerdeeg
  • 2 Pink Lady appelen (ongeschild, schijfjes) - 50 g rozijnen - 15 g pistachenoten (grof)

Zo ga je te werk:

  • Smelt de boter en voeg de andere ingrediënten toe. Laat 10 min. sudderen. Mix tot moes. 
  • Voeg 300 ml melk toe en breng aan de kook. Los in 100 ml melk het puddingpoeder op en voeg al roerend toe. 
  • Leg het bladerdeeg in een bakvorm en bedek met de appelpudding. Steek daarin de appelschijven. Plaats 30 min. in een oven van 200°C. Voeg de rozijnen en noten toe en plaats voor 20 min. terug. MANGEZ! ❤