Crème brûlée & passievrucht

Veel room met suiker & eieren zijn nodig voor dit fantastisch dessert, gepimpt met zoete passievruchten. Ik kies Mendelssohns vioolconcerto.

 

Nodig voor twee:

  • 2 eidooiers - 40 g kristalsuiker
  • 200 ml room - 1 druppel vanille-essence
  • 2 TL poedersuiker - 1 passievrucht

Zo ga je te werk:

  • Klop de eidooiers met kristalsuiker voor 2 min.
  • Meng de room en vanille-essence onder de opgeklopte eieren. Verwarm (net niet koken) 10 min. en verdeel over twee potjes. Laat rusten tot al het schuim verdwenen is. 
  • Plaats 1 uur in een oven van 100°C.
  • Laat afkoelen en plaats een nacht in de koelkast.
  • Bestrijk elk potje met 1 TL poedersuiker en brand mooi bruin. Garneer met frisse passievrucht. MANGEZ! ❤️