Frangipanetaartjes

Kleine frangipanetaartjes met abrikozenconfituur. Eenvoudig, snel klaar en een heerlijk dessert.  

 

Nodig voor zes:

  • 1 pak bladerdeeg - abrikozenconfituur
  • 120 g poedersuiker - 4 eieren - 120 g boter (gesmolten) - 120 g amandelpoeder - 8 g bakpoeder - 60 g bloem

Zo ga je te werk:

  • Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf en zet opzij.
  • Klop 3 eigelen samen met de poedersuiker romig. Voeg gesmolten boter toe en meng goed. Voeg beetje bij beetje amandelmeel, bloem en bakpoeder toe en spatel het opgeklopte eiwit eronder. 
  • Leg het bladerdeeg in de kleine, beboterde vormpjes (of één grote) en begin met een laag abrikozenconfituur. Lepel het amandelmengsel in de vormpjes tot net niet aan de rand. 
  • Leg de overgebleven stukken bladerdeeg in repen gekruist op het gebak. Smeer in met eigeel gemengd met een beetje water. 
  • Plaats 30 min. in een oven van 180°C. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. MANGEZ! ❤️