Kleine frangipanetaartjes met abrikozenconfituur. Eenvoudig, snel klaar en een heerlijk dessert.
Nodig voor zes:
-
1 pak bladerdeeg - abrikozenconfituur
-
120 g poedersuiker - 4 eieren - 120 g boter (gesmolten) - 120 g amandelpoeder - 8 g bakpoeder - 60 g bloem
Zo ga je te werk:
-
Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf en zet opzij.
-
Klop 3 eigelen samen met de poedersuiker romig. Voeg gesmolten boter toe en meng goed. Voeg beetje bij beetje amandelmeel, bloem en bakpoeder toe en
spatel het opgeklopte eiwit eronder.
-
Leg het bladerdeeg in de kleine, beboterde vormpjes (of één grote) en begin met een laag abrikozenconfituur. Lepel het amandelmengsel in de vormpjes tot
net niet aan de rand.
-
Leg de overgebleven stukken bladerdeeg in repen gekruist op het gebak. Smeer in met eigeel gemengd met een beetje
water.
-
Plaats 30 min. in een oven van 180°C. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. MANGEZ! ❤️