Kaneelvlinders

Bladerdeeg, kaneel & amandelpoeder. Meer heb je niet nodig, enkel nog een portie veel zin! Ik kies voor Nick Cave en we zijn vertrokken. 

 

Nodig voor 20 koekjes:

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 100 g witte suiker - 1 EL kaneelpoeder - 2 EL amandelpoeder
  • 50 g boter (smeerbaar)

Zo ga je te werk:

  • Rol de twee pakken bladerdeeg uit.
  • Meng suiker met kaneelpoeder en amandelpoeder. Besmeer elke rol bladerdeeg met boter.
  • Strooi op 1 rol bladerdeeg het suikermengsel. Leg daarop het tweede vel bladerdeeg.
  • Rol het deeg op van elke kant tot aan het midden. Druk goed aan.
  • Snij schijven van ongeveer een dikke centimeter en duw in de vorm van een vlinder. Leg op een bakrooster bekleed met bakpapier. 
  • Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C voor 20 min. MANGEZ! ❤️