Nectarines in filodeegpakjes

Nectarines in filodeeg met kaneel en rozijnen. We beginnen en Róisín Murphy mag zingen.

 

Nodig voor vier:

  • 4 nectarines (in blokjes van 2 cm) - 1 TL kaneel - 4 EL witte suiker - 1 EL rozenwater - 1 EL donkere rozijnen - 1/2 TL gemalen steranijs - 2 EL amandelschilfers
  • 50 g gesmolten boter - 4 vellen filodeeg - 1 eigeel (losgeklopt)

Zo ga je te werk:

  • Meng de nectarines met al de andere ingrediënten en zet opzij.
  • Beboter de helft van een vel filodeeg en vouw dubbel. Beboter weer de helft en vouw weer dubbel. Beboter en leg in een vuurvast vormpje. Vul met het nectarinemengsel en vouw toe. Besmeer de bovenkant met het losgeklopte eigeel. Maak zo vier desserts.
  • Plaats 20 min. in een oven van 175°C. Bedek met aluminiumfolie als het filodeeg te donker wordt. MANGEZ! ❤️