Pudding met rum rozijnen & aalbessen

Vanillepudding gepimpt met rozijnen geweekt in bruine rum & aalbessen. Stabat Mater van Pergolesi gaat in de speler. 

 

Nodig voor 4 grote porties (of 6 kleine):

  • 4 EL rozijnen - 2 EL bruine rum
  • 750 ml volle melk - 75 g suiker - 1 zakje vanillesuiker - 50 g puddingpoeder - 1 ei
  • handvol aalbessen - enkele muntblaadjes

Zo ga je te werk:

  • Week de rozijnen in de rum.
  • Breng 650 ml melk met suiker aan de kook. Los het puddingpoeder op in 100 ml melk en voeg het ei toe. Klop los en voeg toe aan de kokende melk. Roer 3 min.
  • Voeg de helft van de rozijnen toe. 
  • Schep op een bord en garneer met achtergehouden rozijnen, aalbessen en muntblaadjes. MANGEZ! ❤️