Rabarbercompote, blauwe bessen en vanille-ijs

Rabarber doet me altijd denken aan mijn kindertijd. Heerlijk met blauwe bessen en ijs. 

 

Nodig voor vier:

  • 20 g boter - 500 g rabarber (geschild, het harde uiteinde verwijderd, in blokjes van 3 cm)
  • sap 1/2 citroen - 1 TL kaneel - 40 g donkere kandijsuiker - 200 ml water
  • 200 g blauwe bessen
  • vanille-ijs - 100 ml licht opgeklopte slagroom gezoet met wat bloemsuiker

 Zo ga je te werk:

  • Smelt de boter en voeg de blokjes rabarber toe. Laat 10 min. stoven. Roer regelmatig. 
  • Voeg kaneel, citroensap, kandijsuiker en water toe. Roer goed en laat 10 min. rustig pruttelen. 
  • Zet het vuur af en voeg de blauwe bessen toe. (hou 50 g bessen apart) Plaats het deksel op de pot en laat afkoelen. 
  • Start met een laag compote, dan ijs en eindig met room. Leg er enkele blauwe bessen op. MANGEZ! ❤