Rabarber doet me altijd denken aan mijn kindertijd. Heerlijk met blauwe bessen en ijs.
Nodig voor vier:
-
20 g boter - 500 g rabarber (geschild, het harde uiteinde verwijderd, in blokjes van 3 cm)
-
sap 1/2 citroen - 1 TL kaneel - 40 g donkere kandijsuiker - 200 ml water
-
200 g blauwe bessen
-
vanille-ijs - 100 ml licht opgeklopte slagroom gezoet met wat bloemsuiker
Zo ga je te werk:
-
Smelt de boter en voeg de blokjes rabarber toe. Laat 10 min. stoven. Roer regelmatig.
-
Voeg kaneel, citroensap, kandijsuiker en water toe. Roer goed en laat 10 min. rustig pruttelen.
-
Zet het vuur af en voeg de blauwe bessen toe. (hou 50 g bessen apart) Plaats het deksel op de pot en laat afkoelen.
-
Start met een laag compote, dan ijs en eindig met room. Leg er enkele blauwe bessen op. MANGEZ! ❤