Bastognekoekjes vormen een stevige bodem voor deze kaastaart met rabarber & blauwe bessen. Om dit heerlijke dessert te bereiden, moet je wat tijd
vrij maken. De zomer van Vivaldi gaat de speler in.
Nodig voor 6:
-
250 g verkruimelde Bastogne speculaas - 120 g boter (gesmolten)
-
250 ml slagroom - 2 zakjes vanillesuiker - 100 g witte suiker - 500 g platte kaas- 1 TL vanille-essence - 8 blaadjes gelatine - sap 1 citroen
-
300 g rabarber (fijne blokjes) - sap 1/2 citroen - 100 ml water - 4 EL witte suiker - 1 TL gemberpoeder - 1/2 TL gemalen steranijs
-
100 g blauwe bessen
Zo ga je te werk:
-
Meng de boter door de speculaas. Leg op de bodem (bedekt met bakpapier) van een springvorm van 26 cm. Bak 10 min. in een oven van 180°C. Laat volledig
afkoelen.
-
Klop de room stijf en voeg suiker en platte kaas toe.
-
Verwarm het citroensap en los er 6 blaadjes gelatine in op. Voeg bij de kaas samen met vanille-essence. Giet op de afgekoelde bodem en plaats een nacht
in de ijskast.
-
Meng alle ingrediënten voor de rabarbercoulis en laat koken tot het fruit zacht is. Voeg op het einde de 2 gelatineblaadjes toe en de blauwe bessen. Laat
volledig afkoelen en giet over de kaastaart. Plaats terug in de koelkast voor minstens twee uur. MANGEZ! ❤️