Rabarberkaastaart & blauwe bessen

Bastognekoekjes vormen een stevige bodem voor deze kaastaart met rabarber & blauwe bessen. Om dit heerlijke dessert te bereiden, moet je wat tijd vrij maken. De zomer van Vivaldi gaat de speler in. 

 

Nodig voor 6:

  • 250 g verkruimelde Bastogne speculaas - 120 g boter (gesmolten)
  • 250 ml slagroom - 2 zakjes vanillesuiker - 100 g witte suiker - 500 g platte kaas- 1 TL vanille-essence - 8 blaadjes gelatine - sap 1 citroen 
  • 300 g rabarber (fijne blokjes) - sap 1/2 citroen - 100 ml water - 4 EL witte suiker - 1 TL gemberpoeder - 1/2 TL gemalen steranijs
  • 100 g blauwe bessen

Zo ga je te werk:

  • Meng de boter door de speculaas. Leg op de bodem (bedekt met bakpapier) van een springvorm van 26 cm. Bak 10 min. in een oven van 180°C. Laat volledig afkoelen.
  • Klop de room stijf en voeg suiker en platte kaas toe. 
  • Verwarm het citroensap en los er 6 blaadjes gelatine in op. Voeg bij de kaas samen met vanille-essence. Giet op de afgekoelde bodem en plaats een nacht in de ijskast.
  • Meng alle ingrediënten voor de rabarbercoulis en laat koken tot het fruit zacht is. Voeg op het einde de 2 gelatineblaadjes toe en de blauwe bessen. Laat volledig afkoelen en giet over de kaastaart. Plaats terug in de koelkast voor minstens twee uur. MANGEZ! ❤️