Rode abrikozen met ijs

Vanille ijs en gestoofde abrikozen met munt & citroen. Joe Cocker gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 100 g witte suiker - 50 ml water - 1 steranijs - 1 kaneelstokje 
  • 500 g rode abrikozen (gehalveerd en pit verwijderd) - sap 1/2 citroen
  • 15 Marokkaanse muntblaadjes (fijn)
  • vanille-ijs
  • 2 EL amandelschilfers (geroosterd) met 1 EL bloemsuiker

Zo ga je te werk:

  • Breng het water met de suiker aan de kook. Voeg steranijs en het kaneelstokje toe.
  • Leg de abrikozen op de bodem met de gesneden kant bovenaan en besprenkel ze met citroensap. Laat op een laag vuur 5 min. sudderen.
  • Voeg de repen munt toe en laat met gesloten deksel afkoelen.
  • Schep ijs en leg de abrikozen erbij. Garneer met geroosterde amandelschilfers. MANGEZ! ❤