Vanille ijs en gestoofde abrikozen met munt & citroen. Joe Cocker gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
100 g witte suiker - 50 ml water - 1 steranijs - 1 kaneelstokje
-
500 g rode abrikozen (gehalveerd en pit verwijderd) - sap 1/2 citroen
-
15 Marokkaanse muntblaadjes (fijn)
-
vanille-ijs
-
2 EL amandelschilfers (geroosterd) met 1 EL bloemsuiker
Zo ga je te werk:
-
Breng het water met de suiker aan de kook. Voeg steranijs en het kaneelstokje toe.
-
Leg de abrikozen op de bodem met de gesneden kant bovenaan en besprenkel ze met citroensap. Laat op een laag vuur 5 min. sudderen.
-
Voeg de repen munt toe en laat met gesloten deksel afkoelen.
-
Schep ijs en leg de abrikozen erbij. Garneer met geroosterde amandelschilfers. MANGEZ! ❤