Appelcake met veel eieren en Griekse yoghurt. Luxury liner van Emmylou Harris gaat de speler in.
Nodig voor acht:
-
2 appelen (schijfjes) - 1 TL kaneel - 5 speculaaskoekjes (grof gebroken) - 1 EL rozijnen - sap 1/2 citroen - 30 g boter (gesmolten)
-
4 eieren (gescheiden) - 150 g witte suiker - zakje vanillesuiker - 250 g patisseriebloem (gezeefd) - 250 g Griekse yoghurt - bakpoeder (16
g)
-
bloemsuiker
Zo ga je te werk:
-
Marineer de appelstukjes met de andere ingrediënten.
-
Klop 4 eiwitten stijf en zet opzij. Mix 4 eigelen met witte suiker en vanillesuiker tot een romige
massa. Spatel de gezeefde bloem eronder en meng met de Griekse yoghurt en het bakpoeder.
-
Spatel de eiwitten eronder en giet in een beboterde springvorm (20 cm diameter).
-
Schik de appelschijfje en rozijnen op het deeg en plaats 40 min. in een oven van 180°C.
-
Laat afkoelen en garneer met bloemsuiker. MANGEZ! ❤