Yoghurtcake met appel

Appelcake met veel eieren en Griekse yoghurt. Luxury liner van Emmylou Harris gaat de speler in. 

 

Nodig voor acht:

  • 2 appelen (schijfjes) - 1 TL kaneel - 5 speculaaskoekjes (grof gebroken) - 1 EL rozijnen - sap 1/2 citroen - 30 g boter (gesmolten)
  • 4 eieren (gescheiden) - 150 g witte suiker - zakje vanillesuiker - 250 g patisseriebloem (gezeefd) - 250 g Griekse yoghurt - bakpoeder (16 g)
  • bloemsuiker

Zo ga je te werk:

  • Marineer de appelstukjes met de andere ingrediënten.
  • Klop 4 eiwitten stijf en zet opzij. Mix 4 eigelen met witte suiker en vanillesuiker tot een romige massa. Spatel de gezeefde bloem eronder en meng met de Griekse yoghurt en het bakpoeder. 
  • Spatel de eiwitten eronder en giet in een beboterde springvorm (20 cm diameter). 
  • Schik de appelschijfje en rozijnen op het deeg en plaats 40 min. in een oven van 180°C. 
  • Laat afkoelen en garneer met bloemsuiker. MANGEZ! ❤