Yoghurtpudding met mandarijn

Gele pudding samen met Griekse yoghurt & sap van mandarijntjes. 'Lady in the Dark' van Kurt Weil gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 560 ml melk - 100 g witte suiker - 2 zakjes vanillesuiker - zestes en sap van 1 mandarijn - 60 g vanillepoeder
  • 300 g Griekse yoghurt
  • saus: sap van 2 mandarijnen (100 ml) - 5 g maïzena (opgelost in een beetje water)

Zo ga je te werk:

  • Breng 500 ml melk samen met de suiker, de zestes en het vruchtensap aan de kook. Zet het vuur af.
  • Los het vanillepoeder op in 60 ml melk en roer stevig door de kokende melk. Laat even afkoelen. 
  • Roer de Griekse yoghurt door de licht afgekoelde pudding en schep in glazen. 
  • Breng het sap voor de saus aan de kook en bind met de maïzena. Leg over de pudding en laat volledig afkoelen. MANGEZ! ❤️