Aubergine in een tomatensaus & rijst

Aubergines gegaard in de oven met tomatenblokjes, look & veel verse bieslook en basilicum. Lekker met Thaise rijst. 

 

Nodig voor twee:

  • 2 aubergines (enkele prikjes met een vork gemaakt)
  • 2 EL olijfolie - 150 g ui (fijn) - 3 tenen look (geraspt) - 1 blik tomatenblokjes (400g) - 70 g tomatenpuree - 250 ml groentebouillon - 1 TL suiker - ZP - 1 TL gerookt paprikapoeder - 1/2 TL vadouvan - 6 bladeren verse basilicum (geknipt)
  • 2 verse basilicumbladeren (geknipt) - 10 g verse bieslook (geknipt)
  • 150 g Thaise rijst (gaar gekookt in 300 ml groentebouillon)

Zo ga je te werk:

  • Gaar de aubergines 1 uur in een oven van 200°C en laat afkoelen.
  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie en voeg de look 1 min. toe. Voeg al de andere ingrediënten voor de saus toe en laat 25 min. sudderen. 
  • Haal het auberginevlees met een lepel van het vel en voeg toe aan de saus. Warm mee op.
  • Verdeel de rijst en de groenten in een schaal en garneer met de verse bieslook en basilicum. MANGEZ! ❤️