Gegrilde aubergines met zwarte olijven op een tomatensaus met paprika & rode ui. 'Anima Sacra' van Orlinski gaat de speler
in.
Nodig voor twee:
-
1 EL olijfolie - rode ui (120 g, halve manen) - 20 kerstomaatjes (in 2) - rode paprika (200 g, reepjes) - 100 ml groentebouillon - ZP - maïzena (10 g
opgelost in een beetje melk)
-
150 g zwarte olijven
-
2 aubergines (in de lengte in 4) - 30 ml olijfolie - PEZO
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 3 min. in olie. Voeg de groenten toe en stoof 3 min. verder. Blus met bouillon en laat 10 min. sudderen. Bind met maïzena en voeg ZP
toe.
-
Meng de olijven onder de saus.
-
Gril de aubergines gaar in olie en kruid met PEZO.
-
Schep de saus op een bord en leg de aubergines erop. MANGEZ! ❤️