Aubergines & zwarte olijven op een tomatensaus

Gegrilde aubergines met zwarte olijven op een tomatensaus met paprika & rode ui. 'Anima Sacra' van Orlinski gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 1 EL olijfolie - rode ui (120 g, halve manen) - 20 kerstomaatjes (in 2) - rode paprika (200 g, reepjes) - 100 ml groentebouillon - ZP - maïzena (10 g opgelost in een beetje melk)
  • 150 g zwarte olijven
  • 2 aubergines (in de lengte in 4) - 30 ml olijfolie - PEZO

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in olie. Voeg de groenten toe en stoof 3 min. verder. Blus met bouillon en laat 10 min. sudderen. Bind met maïzena en voeg ZP toe.
  • Meng de olijven onder de saus.
  • Gril de aubergines gaar in olie en kruid met PEZO.
  • Schep de saus op een bord en leg de aubergines erop. MANGEZ! ❤️