Gebakken aubergines in een saus met passata, veel kerstomaatjes & kaneel.
Nodig voor twee:
-
2 EL koolzaadolie - rode ui (150 g, halve ringen) - 4 tenen look (fijne repen) - 3 kleine aubergines (dunne ringen) - ZP - 1 EL bloem
-
250 ml groentebouillon - 700 ml passata - 1 TL cajun - 2 TL garam masala - 4 kaneelstokken
-
250 g kleine kerstomaatjes - sap 1/2 limoen
Zo ga je te werk:
-
Bak de ui, look en aubergines 5 min. op een hoog vuur. Kruid met ZP en meng er de bloem onder.
-
Blus met bouillon en passata en voeg alle specerijen toe. Meng goed en laat 25 min. op een laag vuur sudderen met gesloten deksel.
-
Voeg de kerstomaatjes en het limoensap toe en warm even mee op. MANGEZ! ❤️