Aubergines & witte bonen met veel bieslook

Aubergines gegaard in de oven met een tomaten-bonensaus met veel verse bieslook. 

 

Nodig voor twee:

  • 2 aubergines (in de lengte in twee, enkele schuine kerven gemaakt) - 2 EL olijfolie - 1 TL vadouvan - PEZO
  • 2 EL olijfolie - ui (170 g, halve manen) - 100 ml water - 330 ml tomato frito - 1 TL komijnpoeder - 1/2 TL kaneelpoeder - 1 TL paprikapoeder - 3 steranijs - ZP - trostomaatjes (120 g)
  • verse bieslook (20 g, geknipt) - witte bonen (250 g)

Zo ga je te werk:

  • Meng de olie met de specerijen en leg een laag op de auberginehelften. Plaats 30 min. in een oven van 180°C.
  • Stoof de ui 3 min. in de olie en voeg alle andere ingrediënten toe. Laat 20 min. op een laag vuur sudderen. (met gesloten deksel)
  • Warm de bieslook en bonen mee op. Schik in een mooie schaal en leg de aubergines op de saus. MANGEZ! ❤️