Aubergines gegaard in de oven met een tomaten-bonensaus met veel verse bieslook.
Nodig voor twee:
-
2 aubergines (in de lengte in twee, enkele schuine kerven gemaakt) - 2 EL olijfolie - 1 TL vadouvan - PEZO
-
2 EL olijfolie - ui (170 g, halve manen) - 100 ml water - 330 ml tomato frito - 1 TL komijnpoeder - 1/2 TL kaneelpoeder - 1 TL paprikapoeder - 3
steranijs - ZP - trostomaatjes (120 g)
-
verse bieslook (20 g, geknipt) - witte bonen (250 g)
Zo ga je te werk:
-
Meng de olie met de specerijen en leg een laag op de auberginehelften. Plaats 30 min. in een oven van 180°C.
-
Stoof de ui 3 min. in de olie en voeg alle andere ingrediënten toe. Laat 20 min. op een laag vuur sudderen. (met gesloten deksel)
-
Warm de bieslook en bonen mee op. Schik in een mooie schaal en leg de aubergines op de saus. MANGEZ! ❤️