Langzaam gestoofd witloof met kokosmelk, spinazie & mozzarella. Bruce Springsteen gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
1 kg witloof (gehalveerd in de lengte) - 1 EL kokosolie - 2 EL ahornsiroop - 125 ml groentebouillon
-
400 ml kokosmelk - 200 g jonge spinazieblaadjes (grof gehakt) - ZP - 1 TL za'atar - 1 TL muskaatnoot
-
2 bollen mozzarella (grof gehakt) - 10 verse muntblaadjes (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Bak het witloof mooi bruin in kokosolie en ahornsiroop. Blus met groentebouillon en laat 25 min. sudderen op een laag vuur met gesloten
deksel.
-
Voeg kokosmelk, spinazie en de kruiden/specerijen toe en laat 5 min. zonder deksel inkoken.
-
Warm de mozzarella even mee op. Garneer met muntrepen. MANGEZ! ❤️