Gestoofd witloof met spinazie & mozzarella

Langzaam gestoofd witloof met kokosmelk, spinazie & mozzarella. Bruce Springsteen gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 1 kg witloof (gehalveerd in de lengte) - 1 EL kokosolie - 2 EL ahornsiroop - 125 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk - 200 g jonge spinazieblaadjes (grof gehakt) - ZP - 1 TL za'atar - 1 TL muskaatnoot
  • 2 bollen mozzarella (grof gehakt) - 10 verse muntblaadjes (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Bak het witloof mooi bruin in kokosolie en ahornsiroop. Blus met groentebouillon en laat 25 min. sudderen op een laag vuur met gesloten deksel.
  • Voeg kokosmelk, spinazie en de kruiden/specerijen toe en laat 5 min. zonder deksel inkoken.
  • Warm de mozzarella even mee op. Garneer met muntrepen. MANGEZ! ❤️