Een curryschotel met bloemkool, puntpaprika & kikkererwten. Madonna gaat de speler in.
Nodig voor twee:
-
rode ui (120 g, halve manen) - 2 EL arachideolie - 350 g bloemkoolroosjes
-
10 g gember (geraspt) - 1/2 rood pepertje (halve ringen) - 1 TL kurkuma - 1 TL komijnpoeder - 1/2 TL currypoeder - 1 TL ras el hanout - 400 ml kokosmelk
-
130 g kikkererwten - 200 g rode en gele puntpaprika (dunne ringen)
-
handvol peterselieblaadjes
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 3 min. in arachideolie. Voeg de bloemkool toe en roerbak 5 min.
-
Voeg de kruiden/specerijen toe en blus met kokosmelk. Kook 20 min. met gesloten deksel.
-
Voeg de kikkererwten en paprika toe en laat 10 min. verder sudderen.
-
Garneer met peterselie. MANGEZ! ❤️