Bloemkool - paprika - curry

Een curryschotel met bloemkool, puntpaprika & kikkererwten. Madonna gaat de speler in.

 

Nodig voor twee:

  • rode ui (120 g, halve manen) - 2 EL arachideolie - 350 g bloemkoolroosjes
  • 10 g gember (geraspt) - 1/2 rood pepertje (halve ringen) - 1 TL kurkuma - 1 TL komijnpoeder - 1/2 TL currypoeder - 1 TL ras el hanout - 400 ml kokosmelk
  • 130 g kikkererwten - 200 g rode en gele puntpaprika (dunne ringen)
  • handvol peterselieblaadjes

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in arachideolie. Voeg de bloemkool toe en roerbak 5 min. 
  • Voeg de kruiden/specerijen toe en blus met kokosmelk. Kook 20 min. met gesloten deksel.
  • Voeg de kikkererwten en paprika toe en laat 10 min. verder sudderen.
  • Garneer met peterselie. MANGEZ! ❤️