Een curry van kokosmelk, gember, tomaten en stevig wat specerijen samen met gestoomde broccoli. Anna Vinnitskaja speelt Chopin.
Nodig voor twee:
-
500 g broccoli (in roosjes, 10 min. beetgaar gestoomd)
-
1 EL arachideolie - 1 ui (130 g) - 2 tenen look (geraspt) - 10 g gember (geraspt) - 2 tomaten (kleine blokjes) - 70 g tomatenpuree - 200 ml kokosmelk
- 1 TL kurkuma - 1 TL colorante alimentario - 1,5 TL curry madras - 1 TL ras el hanout - 1 TL zout
-
1,5 EL witte sesamzaadjes - 20 g verse platte peterselie (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olie. Voeg de laatste min. look en gember toe. Blus met tomatenblokjes en kokosmelk. Voeg alle kruiden/specerijen en tomatenpuree
toe en laat even inkoken. Mix tot een gladde saus.
-
Garneer op een bord en schik de broccoli erop. Garneer met sesamzaad en verse platte peterselie. MANGEZ! ❤️