marinade: 35 ml arachideolie - 1/2 TL zout - 3 tenen look (geraspt) - sap van 1/2 citroen - ZP - 1 TL kardemonpoeder - 1 TL venkelzaad
300 g couscous - 500 ml groentebouillon - 2 EL olijfolie - 20 g bieslook (geknipt) - ZP - 1 EL donkere rozijnen - 10 walnoten (in stukken gebroken)
- ZP
50 g feta (verbrokkeld) - enkele takjes koriander
Zo ga je te werk:
Marineer de venkel en leg in een grote pan met deksel. Giet er 100 ml water bij en laat 20 min. stoven. Draai de venkel na 10 min. om en voeg eventueel
nog wat water toe. Verwijder het deksel en laat verder bakken tot al het vocht verdampt is.
Kook groentebouillon en voeg couscous toe. Dek af met folie en laat 10 min. staan. Roer door elkaar en voeg de andere
ingrediënten toe.
Schik de couscous en venkel op een bord en bestrooi met feta en koriander. MANGEZ! ❤