Jonge wortelen op een pittige tomatensaus met gebakken manouri & lente-ui.
Nodig voor vier:
-
1 bussel jonge wortelen (geraspt, beetgaar gestoomd)
-
2 EL arachideolie - ui (120 g, halve ringen) - 3 tenen look (fijn) - 20 g verse gember (geraspt) - 1 rood pepertje (ringetjes)
-
70 g tomatenpuree - 5 pruimtomaten (blokjes) - ZP - 1 TL za'atar - 1 TL kurkuma - 150 ml groentebouillon
-
150 g manouri - 1 lente-ui (ringetjes)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olie. Voeg look, gember en het pepertje toe en laat 2 min. meestoven.
-
Voeg de andere ingrediënten toe en blus met groentebouillon. Laat 10 min. zachtjes koken met het deksel op de pot.
-
Bak de manouri tot hij mooi gekleurd is.
-
Schep de tomatensaus op een bord. Leg de wortelen erop en garneer met kaas en lente-ui. MANGEZ! ❤