Ratatouille met veel groenten & Griekse yoghurt met citroen. Nuria Rial komt uit de speler.
Nodig voor twee:
-
2 EL olijfolie - 1 ui (150 g, grof) - 1 teen look (geraspt) - 1 rood pepertje (fijn)
-
1 rode paprika (grof) - 2 laurierbladeren - 1 TL suiker - ZP - 1/2 TL zout - 1 TL oregano - handvol verse tijm - 1 aubergine (lange repen) - 1 courgette (schijven) - 2 Roma tomaten
(halve manen) - 70 g tomatenpuree
-
250 ml groentebouillon
-
3 EL Griekse yoghurt - 1 EL citroensap - ZP
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olie op een laag vuur. Voeg look en het pepertje toe en stoof 1 min. verder.
-
Voeg de andere groenten (hou een halve courgette achter) en kruiden/specerijen toe samen met de tomatenpuree. Meng goed. Blus met groentebouillon en laat 40 min.
koken op een laag vuur.
-
Voeg de laatste 5 min. de halve courgette in repen toe.
-
Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de ZP.
-
Schep de ratatouille in een kom en garneer met Griekse yoghurt en takjes verse tijm. MANGEZ! ❤