Ratatouille

Ratatouille met veel groenten & Griekse yoghurt met citroen. Nuria Rial komt uit de speler.

 

Nodig voor twee:

  • 2 EL olijfolie - 1 ui (150 g, grof) - 1 teen look (geraspt) - 1 rood pepertje (fijn)
  • 1 rode paprika (grof) - 2 laurierbladeren - 1 TL suiker - ZP - 1/2 TL zout - 1 TL oregano - handvol verse tijm - 1 aubergine (lange repen) - 1 courgette (schijven) - 2 Roma tomaten (halve manen) - 70 g tomatenpuree 
  • 250 ml groentebouillon
  • 3 EL Griekse yoghurt - 1 EL citroensap - ZP

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olie op een laag vuur. Voeg look en het pepertje toe en stoof 1 min. verder.
  • Voeg de andere groenten (hou een halve courgette achter) en kruiden/specerijen toe samen met de tomatenpuree. Meng goed. Blus met groentebouillon en laat 40 min. koken op een laag vuur. 
  • Voeg de laatste 5 min. de halve courgette in repen toe. 
  • Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de ZP.
  • Schep de ratatouille in een kom en garneer met Griekse yoghurt en takjes verse tijm. MANGEZ! ❤