Rode kool met appeltjes. Frank Sinatra zingt op de achtergrond. Go!
Nodig voor twee:
-
1 grote ui (100 g, fijn) - klontje boter - 300 g rode kool (dunne repen) - 200 g appelen (dunne repen) -
2 EL witte wijnazijn - ZP - snuf zout - 5 verse tijmtakjes (of 2 TL gedroogde) - 75 ml water
-
25 g witte suiker - 1/2 TL kaneel - 1 TL speculaaskruiden
-
1 appel (in dunne schijven) - klontje boter - 1 TL ahornsiroop
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 3 min. in boter op een laag vuur. Voeg de rode kool, appelen, wijnazijn, water en kruiden/specerijen toe en laat op een laag vuur 90 min.
sudderen.
-
Voeg de suiker, kaneel en speculaaskruiden toe. Roer goed.
-
Bak de appelschijven in een beetje boter en 1 TL ahornsiroop.
-
Schik de rode kool in een schaal en garneer met de gebakken appeltjes en verse tijm. MANGEZ! ❤