Rode kool gekookt met kokosmelk & steranijs, gekruid met ketjap sesam op polenta. Ik kies voor het vioolconcerto van Mendelssohn.
Nodig voor twee:
-
2 EL olijfolie - 2 rode ui (130 g, fijn) - 500 g rode kool (fijn)
-
400 ml kokosmelk - ZP - 1 groentebouillonblokje - 3 steranijs
-
2 EL ketjap sesam
-
750 ml groentebouillon - 150 g polenta - 1 TL muskaatnoot - ZP
-
handvol verse bieslook (geknipt) - 1 EL zwarte sesamzaadjes
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 3 min. in olie en voeg de rode kool toe. Roerbak 5 min.
-
Blus met kokosmelk en voeg de specerijen toe. Laat 40 min. op een laag vuur sudderen. Roer
regelmatig.
-
Voeg voor het serveren ketjap toe en meng goed.
-
Kook de groentebouillon en meng met polenta, ZP en muskaatnoot. Roer tot een stevige
massa.
-
Schep de rode kool op de polenta en garneer met verse bieslook en zwarte sesamzaadjes. MANGEZ!
❤