Rode kool in kokosmelk

Rode kool gekookt met kokosmelk & steranijs, gekruid met ketjap sesam op polenta. Ik kies voor het vioolconcerto van Mendelssohn.

 

Nodig voor twee:

  • 2 EL olijfolie - 2 rode ui (130 g, fijn) - 500 g rode kool (fijn)
  • 400 ml kokosmelk - ZP - 1 groentebouillonblokje - 3 steranijs
  • 2 EL ketjap sesam
  • 750 ml groentebouillon - 150 g polenta - 1 TL muskaatnoot - ZP
  • handvol verse bieslook (geknipt) - 1 EL zwarte sesamzaadjes

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 3 min. in olie en voeg de rode kool toe. Roerbak 5 min.
  • Blus met kokosmelk en voeg de specerijen toe. Laat 40 min. op een laag vuur sudderen. Roer regelmatig. 
  • Voeg voor het serveren ketjap toe en meng goed.
  • Kook de groentebouillon en meng met polenta, ZP en muskaatnoot. Roer tot een stevige massa.
  • Schep de rode kool op de polenta en garneer met verse bieslook en zwarte sesamzaadjes. MANGEZ! ❤