Rode biet uit de oven samen met beetgare snijboontjes. Eden van Joyce Didonato gaat de speler in.
Nodig voor twee:
-
rode biet (250 g, halve manen) - dressing: 1 EL olijfolie - 1 EL ahornsiroop - 1 TL dille - ZP
-
500 g snijboontjes (schuin gesneden, 10 min. gekookt in 1 l water met 1 groentebouillonblokje)
-
1 EL olijfolie - 1 ui (100 g, halve manen) - 2 tenen look (dunne repen) - ZP - 1/2 TL zout - 2 takjes verse tijm
Zo ga je te werk:
-
Meng de rode biet goed in de dressing en leg op een bakrooster.
-
Plaats 45 min. in een oven van 150°C.
-
Stoof de ui 4 min. in olijfolie en voeg look de laatste min. toe. Meng de beetgare boontjes en de andere kruiden/specerijen eronder. Warm op en voeg als
laatste voorzichtig de rode biet toe. MANGEZ! ❤️