Witloof in de oven met zoetzure augurken

Witloof met zoetzure augurken & gekookte ham in een kaassaus met muskaatnoot en harissa. Mahlers eerste symfonie gaat in de speler.

 

Nodig voor twee:

  • 4 stroken witloof - 8 schijven zoetzure augurken - 4 sneden gekookte ham
  • 35 g boter - 30 g bloem - 200 ml melk - 150 ml kookvocht - ZP - sap 1/2 citroen - 1 TL muskaatnoot - 1/2 TL harissa - 1/2 TL zout
  • 100 g gemalen emmentaler

Zo ga je te werk:

  • Stoom het witloof 35 min. en laat goed uitlekken.
  • Smelt de boter, zet het vuur af en meng met de bloem. Voeg beetje bij beetje de melk en het kookvocht van het witloof toe. Zet het vuur zacht weer aan.
  • Kruid met de specerijen en het citroensap. Smelt 50 g emmentaler in de saus.
  • Rol in elke snee ham een witloofstronk en twee augurkenschijven. Leg met de sluitkant naar onder in een ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Garneer met de rest van de kaas. 
  • Plaats 40 min in een oven van 180°C. MANGEZ! ❤️