Witloof in de oven met zoetzure augurken

Witloof met zoetzure augurken & gekookte ham in een kaassaus met muskaatnoot en harissa. Mahlers eerste symfonie gaat in de speler.

 

Nodig voor twee:

  • 4 stroken witloof
  • 200 ml melk - 150 ml kookvocht - 45 g maïzena (opgelost in wat water)
  • ZP - sap 1/2 citroen - 1 TL muskaatnoot - 1/2 TL harissa - 1/2 TL zout - 100 g gemalen emmentaler
  • 12 schijven zoetzure augurken - 4 sneden gekookte ham

Zo ga je te werk:

  • Kook het witloof 25 min. en laat goed uitlekken.
  • Breng de melk en het kookvocht aan de kook en bind met maïzena. 
  • Kruid met de specerijen en het citroensap. Smelt 50 g emmentaler in de saus. Giet de saus in een ovenschaal.
  • Rol in elke snee ham een witloofstronk en twee augurkenschijven. Leg met de sluitkant naar onder in de schaal. Garneer met de rest van de kaas en steek enkele augurkenschijven tussen het gerecht als garnituur. 
  • Plaats 40 min in een oven van 180°C. MANGEZ! ❤️