Witte selder & wortelen met ham in filodeeg

Selder en wortelen met hamblokjes in filodeeg gegaard. De zomer van Vivaldi gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 2 uien (300 g, halve ringen) - 3 EL olijfolie
  • 3 tenen look (geraspt) - 300 g selderblokjes - 3 wortelen (reepjes) - ZP - 20 g verse bladpeterselie - 20 g verse bieslook - 10 g verse dragon (of 1 TL gedroogde) - 3 laurierbladeren - 2 TL venkelzaad - 1 TL gedroogde oregano
  • 200 g hamblokjes - 200 g roomkaas - 2 eieren (losgeklopt) - 75 g roquefort 
  • filodeeg (7 bladeren) - 1 losgeklopt ei - 2 EL olijfolie

Zo ga ik te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olie. Voeg de andere groenten en specerijen/kruiden toe en stoof 10 min. verder.
  • Voeg hamblokjes toe samen met de roomkaas, roquefort en de losgeklopte eieren. Meng goed. 
  • Bedek elk blad filodeeg met het losgeklopte ei en leg zo 5 lagen op elkaar. 
  • Leg het deeg in een springvorm (diameter 26 cm) en leg het vulsel erop.
  • Leg er nog twee lagen filodeeg op en vouw toe. Bedek de laatste laag met 2 EL olijfolie.
  • Plaats 40 min. in een oven van 180°C. Haal uit de vorm en bak nog 10 min. MANGEZ! ❤