Schorseneren in een mosterdsaus

Schorseneren in een witte saus met mosterdkaas & gekookte aardappelen met verse bieslook. Kate Lindsey zingt Kurt Weill.

 

Nodig voor twee:

  • 40 g boter - 40 g bloem - 400 ml melk - ZP - snuf zout - 1 TL mosterdpoeder - 100 g geraspte mosterdkaas
  • sap 1/2 citroen - 400 g schorseneren (blik, uitgelekt)
  • 250 g aardappelen (gekookt) - 1 EL koolzaadolie - 10 verse bieslook (fijn)
  • 1 TL mosterdzaad

Zo ga je te werk:

  • Smelt de boter en zet het vuur af. Voeg de bloem toe en meng goed. 
  • Beetje bij beetje de melk onder de roux mengen. Zet het vuur zacht terug op. Blijf roeren tot een gladde saus. Voeg kruiden/specerijen, kaas, schorseneren en citroensap toe.
  • Meng de gekookte aardappelen onder de olie en bieslooksnippers. 
  • Schik op een schaal en garneer met het mosterdzaad. MANGEZ! ❤️