Schorseneren in een witte saus met mosterdkaas & gekookte aardappelen met verse bieslook. Kate Lindsey zingt Kurt Weill.
Nodig voor twee:
-
40 g boter - 40 g bloem - 400 ml melk - ZP - snuf zout - 1 TL mosterdpoeder - 100 g geraspte mosterdkaas
-
sap 1/2 citroen - 400 g schorseneren (blik, uitgelekt)
-
250 g aardappelen (gekookt) - 1 EL koolzaadolie - 10 verse bieslook (fijn)
-
1 TL mosterdzaad
Zo ga je te werk:
-
Smelt de boter en zet het vuur af. Voeg de bloem toe en meng goed.
-
Beetje bij beetje de melk onder de roux mengen. Zet het vuur zacht terug op. Blijf roeren tot een gladde saus. Voeg kruiden/specerijen, kaas,
schorseneren en citroensap toe.
-
Meng de gekookte aardappelen onder de olie en bieslooksnippers.
-
Schik op een schaal en garneer met het mosterdzaad. MANGEZ! ❤️