Vegan bloemkool & broccoli in curry

Bloemkool, broccoli en kerstomaatjes in een saus op basis van sojamelk met veel curry madras en ras el hanout. 

 

Nodig voor vier:

  • 1 kleine bloemkool (roosjes) - broccoli (250 g, roosjes)
  • 80 g boter - 100 g bloem - 500 ml sojasaus - 200 ml kookvocht
  • ZP - sap 1/2 citroen - 2 TL curry madras - 2 TL ras el hanout - 1 TL colorante alimentario - 1 groentebouillonblokje
  • 150 g trostomaatjes - 1 EL zwarte sesamzaadjes

Zo ga je te werk:

  • Kook de bloemkool in 15 min. beetgaar. Voeg de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe.
  • Smelt de boter op een laag vuur en voeg de bloem toe. Voeg beetje bij beetje de melk en het kookvocht toe. 
  • Voeg het citroensap, het bouillonblokje en alle specerijen toe. Giet in een schaal en schik alle groenten op de saus. Plaats 30 min. in een oven van 180°C.
  • Garneer met sesamzaadjes. MANGEZ! ❤️