Bloemkool, broccoli en kerstomaatjes in een saus op basis van sojamelk met veel curry madras en ras el hanout.
Nodig voor vier:
-
1 kleine bloemkool (roosjes) - broccoli (250 g, roosjes)
-
80 g boter - 100 g bloem - 500 ml sojasaus - 200 ml kookvocht
-
ZP - sap 1/2 citroen - 2 TL curry madras - 2 TL ras el hanout - 1 TL colorante alimentario - 1 groentebouillonblokje
-
150 g trostomaatjes - 1 EL zwarte sesamzaadjes
Zo ga je te werk:
-
Kook de bloemkool in 15 min. beetgaar. Voeg de laatste 5 min. de broccoliroosjes toe.
-
Smelt de boter op een laag vuur en voeg de bloem toe. Voeg beetje bij beetje de melk en het kookvocht toe.
-
Voeg het citroensap, het bouillonblokje en alle specerijen toe. Giet in een schaal en schik alle groenten op de saus. Plaats 30 min. in een oven van
180°C.
-
Garneer met sesamzaadjes. MANGEZ! ❤️