Avocado & gele raapjes in de oven

Avocado's gevuld met hamreepjes, hard gekookte eieren & gele raapjes in een melksaus met veel kurkuma en za'atar.  Revue Blanche gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 3 hardgekookte eieren (fijn geplet)
  • 2 EL olijfolie - gele raap (150 g, kleine blokjes)
  • 200 ml sojamelk - PEZO - 1 TL za'atar - 1 TL kurkuma - sap van 1/2 citroen - 10 g maïszetmeel (opgelost in koud water) - 100 g gekookte hamreepjes 
  • 3 avocado's (gehalveerd in de lengte) - 50 g geraspte Emmentaler
  • 5 blaadjes munt (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de gele rapen 15 min. in olijfolie.
  • Blus met sojamelk en voeg de kruiden/specerijen en het citroensap toe. Breng aan de kook en voeg het maïszetmeel toe. Roer tot een gladde saus en voeg ham en 2 eieren toe. 
  • Vul de avocado's en bestrooi met Emmentaler. Plaats 20 min. in een oven van 180°C.
  • Garneer met het overgebleven verbrokkelde eitje en munt. MANGEZ! ❤