Avocado's gevuld met hamreepjes, hard gekookte eieren & gele raapjes in een melksaus met veel kurkuma en za'atar. Revue Blanche gaat de
speler in.
Nodig voor twee:
-
3 hardgekookte eieren (fijn geplet)
-
2 EL olijfolie - gele raap (150 g, kleine blokjes)
-
200 ml sojamelk - PEZO - 1 TL za'atar - 1 TL kurkuma - sap van 1/2 citroen - 10 g maïszetmeel (opgelost in koud water)
- 100 g gekookte hamreepjes
-
3 avocado's (gehalveerd in de lengte) - 50 g geraspte Emmentaler
-
5 blaadjes munt (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de gele rapen 15 min. in olijfolie.
-
Blus met sojamelk en voeg de kruiden/specerijen en het citroensap toe. Breng aan de kook en voeg het maïszetmeel toe. Roer tot
een gladde saus en voeg ham en 2 eieren toe.
-
Vul de avocado's en bestrooi met Emmentaler. Plaats 20 min. in een oven van 180°C.
-
Garneer met het overgebleven verbrokkelde eitje en munt. MANGEZ! ❤