Bloemkool met kaassaus & spek

Bloemkool in een kaassaus met citroen & gezouten spek. Het vioolconcerto van Schumann gaat in de speler.  

 

Nodig voor vier:

  • 1 bloemkool (in roosjes, 15 min. gekookt in gezouten water)
  • 350 ml melk - 100 ml kookvocht van bloemkool - 30 g maïzena (opgelost in een beetje water) - PEZO - 1 TL muskaatnoot - sap 1/2 citroen - 100 g gratin kaas - 250 g gezouten spek (krokant gebakken)
  • 1 EL verse bieslook (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Breng de melk en het kookvocht aan de kook. Voeg maïzena toe en blijf roeren tot een gladde saus. Voeg de specerijen, het citroensap en de helft van de kaas toe. 
  • Schik de bloemkool in een ovenschotel. Giet de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Schik het spek tussen de groenten. 
  • Plaats 30 min. in een oven van 180°C.
  • Garneer met bieslook. MANGEZ! ❤️