Boontjes in een jas van rauwe ham

Groene boontjes met rauwe ham in een tomatensaus met veel verse tijm en laurier. Núria Rial gaat in de speler.

 

Nodig voor vier:

  • 500 boontjes (beetgaar gekookt en afgekoeld)
  • 2 EL olijfolie - 2 uien (250 g, fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 3  laurierbladeren - handvol verse tijm - ZP - 1 TL oregano - 1 TL suiker
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g) - 70 g tomatenpuree - 400 ml groentebouillon
  • 15 sneetjes prosciutto crudo - 250 g trostomaatjes

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look, kruiden en suiker toe en stoof 1 min. mee. 
  • Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes toe, meng goed. Blus met groentebouillon. Laat 10 min. zacht pruttelen zonder deksel. 
  • Maak pakjes van ongeveer 10 bonen en draai er een plakje ham rond. 
  • Giet de tomatensaus in een ovenschotel en schik de boontjes en de trostomaatjes erop.
  • Zet 30 min. in een oven van 180°C. MANGEZ! ❤