Groene boontjes met rauwe ham in een tomatensaus met veel verse tijm en laurier. Núria Rial gaat in de
speler.
Nodig voor vier:
-
500 boontjes (beetgaar gekookt en afgekoeld)
-
2 EL olijfolie - 2 uien (250 g, fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 3 laurierbladeren - handvol verse tijm - ZP - 1 TL oregano - 1 TL suiker
-
1 blik tomatenblokjes (400 g) - 70 g
tomatenpuree - 400 ml groentebouillon
-
15 sneetjes prosciutto crudo - 250 g trostomaatjes
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg look, kruiden en suiker toe en stoof 1 min. mee.
-
Voeg tomatenpuree en tomatenblokjes toe, meng goed. Blus met groentebouillon. Laat 10 min. zacht pruttelen zonder
deksel.
-
Maak pakjes van ongeveer 10 bonen en draai er een plakje ham rond.
-
Giet de tomatensaus in een ovenschotel en schik de boontjes en de trostomaatjes erop.
-
Zet 30 min. in een oven van 180°C. MANGEZ! ❤