Filotaart & gekookte eitjes

Filodeeg gevuld met prei, tomaten, gele wortelen en veggieballetjes. En de eitjes gaan met alle aandacht lopen. 'Stabat Mater' van Pergolesi gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 2 EL olijfolie - 1 zoete ui (180 g, fijn) - 3 tenen look (geraspt) - 1/2 geel pepertje (halve ringen) - 1 prei (150 g, halve manen) - 4 gele wortelen (200 g, halve manen) - 3 tomaten (blokjes) - tomatenpuree (70g) - 1 TL mosterdpoeder - 1 TL limoenpoeder - 1 TL kurkuma - 12 veggieballetjes
  • 135 g zwarte bonen
  • 5 grote vellen filodeeg (repen van 10 cm) - 30 ml olijfolie
  • 4 eieren (10 min. gekookt, gehalveerd) - verse bieslook

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui in 5 min. gaar in olijfolie. Voeg de laatste min. look en het geel pepertje toe. 
  • Voeg de andere groenten, tomatenpuree en kruiden/specerijen toe. Laat 15 min. op een laag vuur sudderen tot een dikke saus. Roer de zwarte bonen onder de saus.
  • Vet de filorepen in met olijfolie en bekleed een springvorm met een diameter van 20 cm. Maak een mooie rand door het filodeeg daar steeds 3 cm dubbel te vouwen. Vul met het mengsel en plaats 30 min. in een oven van 180°C. Schik de eitjes op de taart en plaats 5 min. terug in de oven. 
  • Garneer met enkele repen verse bieslook. MANGEZ! ❤️