Gegrilde paprika met chili con carne-vulling

Rode paprika gevuld met een gehaktsaus vol wortelen, ui, kidneybonen en maïs. 'Stabat Mater' van Vivaldi gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 2 grote paprika's (uitgehold) - 1 EL olijfolie
  • 2 EL olijfolie - ui (80 g, fijn) - 250 g gehakt
  • wortel (100 g, blokjes) - 1 kaneelstokje - 1 TL komijnpoeder - 1/2 TL harissapoeder - sap 1/2 citroen - 1 EL bloem - snuf zout - 100 ml water
  • 150 g kidneybonen (blik) - 150 g maïs (blik)

Zo ga je te werk:

  • Plaats de paprika, besprenkeld met olijfolie 20 min. in een oven van 180°C.
  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg gehakt toe en bak bruin.
  • Voeg de andere ingrediënten toe. Stoof 5 min. en blus met water. Laat 30 min. op een laag vuur sudderen.
  • Voeg kidneybonen en maïs toe. Warm mee op. Vul de paprika's met het groentemengsel en plaats 15 min. in een oven van 180°C.
  • Serveer. MANGEZ! ❤️