Broccoli met kipfilet in currysaus & camembert

Gestoomde broccoli in een currysaus met gebakken kipfilets en extra op smaak gebracht met camembert. 'Rumours' van Fleetwood Mac gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 2 kipfilets - 3 EL olijfolie - 1 TL rode currypoeder - 1 TL vadouvan
  • 500 g broccoli (kleine roosjes, 5 min. gekookt)
  • ui (150 g, grof) - 1 appel (120 g, grof) - 3 tenen look (in 4) - 2 EL bloem - 1 EL currypoeder - 1 TL kurkuma - ZP - 4 dl groentebouillon
  • 100 g camembert (schil verwijderd, dunne repen)
  • 1 EL zwarte sesamzaadjes

 Zo ga je te werk:

  • Marineer de kipfilets met 1 EL olijfolie en de specerijen. Bak 3 min. aan iedere kant.
  • Stoof de ui 3 min. in 2 EL olie. Voeg appel en look toe en bak 2 min. Voeg specerijen/kruiden en bloem. Blus met groentebouillon en laat 10 min. zacht inkoken. Mix tot een gladde saus. 
  • Giet de currysaus in een schaal en leg de kip er op. Schik de broccoliroosjes rond de kip
  • Plaats 20 min. in een oven van 180°C. Voeg de camembert toe en zet terug 5 min. in de oven.
  • Garneer met zwarte sesamzaadjes. MANGEZ! ❤