Halloumitaart met courgette

Courgette & halloumi in een romige saus met losgeklopte eieren, samen gebakken tot een quiche. 

 

Nodig voor twee:

  • 1 bladerdeeg (in bakvorm)
  • courgette (350 g, 6 dunne ringen, rest in blokjes) - halloumi (220 g, 5 lange repen, rest in blokjes) - 1 EL olijfolie
  • 1 EL olijfolie - ui (150 g, halve manen) - 2 TL mediterraanse kruiden - ZP - maïs (blik, 170 g uitgelekt)
  • 20 g maïzena (opgelost in wat water) - 150 ml room - 100 ml melk - 1 TL cajun

Zo ga je te werk:

  • Grill de courgetteringen en halloumirepen 5 min. op een hoog vuur in olijfolie. Zet opzij.
  • Stoof de ui 3 min. in olie. Voeg de courgette- en halloumiblokjes toe en warm even mee op samen met de specerijen en de maïs.
  • Meng met de opgeloste maïzena, room, melk en cajun en giet in de bladerdeeg. Plaats 20 min. in een oven van 180°C. 
  • Bedek met de courgetteringen en halloumirepen en plaats terug in de oven voor 20 min. MANGEZ! ❤️