Kip met groene linzen en zwarte olijven

Kipfilet gemarineerd met look en paprikapoeder in de oven gegaard in een tomatensaus met groene linzen & veel zwarte olijven. Brahms gaat de speler. 

 

Nodig voor vier:

  • 600 g kipfilets - marinade: 2 EL olijfolie - 1/2 TL zout - 2 looktenen (geraspt) - 1 TL paprikapoeder
  • 2 EL olijfolie - 2 uien (200 g, halve manen) - 2 looktenen (geraspt) - 2 TL oregano - ZP - 70 g tomatenpuree
  • 4 tomaten (700 g, in blokjes) - 500 ml kippenbouillon - 250 g rode linzen (gespoeld en uitgelekt) - 150 g zwarte olijven 
  • 30 g feta (verbrokkeld) - een handvol verse munt (geknipt)

 Zo ga je te werk:

  • Marineer de kipfilets en zet 30 min. in de koelkast.
  • Bak de ui 5 min. in 2 EL olijfolie. Voeg specerijen en tomatenpuree toe en bak 1 min. verder.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en blus met kippenbouillon. Laat 5 min. sudderen op een laag vuur. Bak ondertussen de kipfilets rondom bruin.
  • Giet de saus in een ovenschotel en leg de kipfilets erop. Plaats 20 min. in een oven van 200°C. Zet de oven uit en laat nog 15 min. staan.
  • Bestrooi met feta en verse munt. MANGEZ! ❤