Knolselder in de oven met paprikasaus

Aardappelen & knolselder in een pittige tomaten-paprikasaus. Pavarotti gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 450 g aardappelen (dunne schijven, 0,5 cm) - 600 g knolselder (schijven, 0,5 cm)
  • 2 EL olijfolie - 2 sjalotten (grof) - 3 tenen look (in 4) - 1 rood pepertje (grof) - 2 rode paprika's (grof)
  • ZP - 1 TL paprikapoeder - 1 TL suiker - 1/2 TL chilivlokken - 1 groentebouillonblokje - 1 blik tomatenblokjes -  50 ml water
  • feta (100 g) - lente-ui

Zo ga je te werk:

  • Stoom de aardappelen en knolselder 15 min.
  • Stoof de sjalotten 5 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en stoof 3 min. verder.
  • Kruid met ZP en voeg suiker en specerijen toe. Blus met tomatenblokjes & water en laat 15 min. op een zacht vuur sudderen met gesloten deksel. Mix tot een gladde saus. 
  • Leg aardappelschijven op de bodem van een ovenschaal gevolgd door een laag knolselder. Giet de helft van de saus over de groenten en herhaal.
  • Plaats 20 min. in een oven van 180°C. Verkruimel de feta over het gerecht en bak 5 min. verder. Garneer met wat groen van lente-ui. MANGEZ! ❤