Aardappelen & knolselder in een pittige tomaten-paprikasaus. Pavarotti gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
450 g aardappelen (dunne schijven, 0,5 cm) - 600 g knolselder (schijven, 0,5 cm)
-
2 EL olijfolie - 2 sjalotten (grof) - 3 tenen look (in 4) - 1 rood pepertje (grof) - 2 rode paprika's (grof)
-
ZP - 1 TL paprikapoeder - 1 TL suiker - 1/2 TL chilivlokken - 1 groentebouillonblokje - 1 blik tomatenblokjes - 50 ml
water
-
feta (100 g) - lente-ui
Zo ga je te werk:
-
Stoom de aardappelen en knolselder 15 min.
-
Stoof de sjalotten 5 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en stoof 3 min. verder.
-
Kruid met ZP en voeg suiker en specerijen toe. Blus met tomatenblokjes & water en laat 15 min. op een zacht vuur sudderen met gesloten
deksel. Mix tot een gladde saus.
-
Leg aardappelschijven op de bodem van een ovenschaal gevolgd door een laag knolselder. Giet de helft van de saus over de groenten en
herhaal.
-
Plaats 20 min. in een oven van 180°C. Verkruimel de feta over het gerecht en bak 5 min. verder. Garneer met wat groen van
lente-ui. MANGEZ! ❤