Knolselder in de oven met paprikasaus

Aardappelen & knolselder in een pittige tomaten-paprikasaus. Pavarotti gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 400 g aardappelen (dunne schijven) - 450 g knolselder (schijven)
  • 2 EL olijfolie - rode ui (100 g, grof) - 2 rode paprika's (blokjes)
  • ZP - 1 TL paprikapoeder - 1/2 TL chilivlokken - 70 g tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g) - 100 ml kookvocht met 1  groentebouillonblokje
  • feta (50 g) - lente-ui

Zo ga je te werk:

  • Kook de aardappelen en knolselder 10 min. en laat uitlekken.
  • Stoof de ui en paprika 5 min. in olie. Voeg de andere ingrediënten toe en stoof 3 min. verder.
  • Blus met tomatenblokjes en kookvocht en laat 15 min. op een zacht vuur sudderen. Mix tot een gladde saus. 
  • Leg aardappelschijven op de bodem van een ovenschaal gevolgd door een laag knolselder. Giet de helft van de saus over de groenten en herhaal.
  • Plaats 20 min. in een oven van 180°C. Verkruimel de feta over het gerecht en bak 5 min. verder. Garneer met wat groen van lente-ui. MANGEZ! ❤