Quiche met prei, paprika & ricotta

Prei, rode paprika & ricotta samen met eieren en room geven deze heerlijke quiche. 

 

Nodig voor 1 taart:

  • 1 bladerdeeg (geprikt met een vork)
  • 2 EL olijfolie - 1 ui (150 g, fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 250 g preiwit (dikke ringen) - ZP
  • 250 g ricotta - 1 TL muskaatnoot - 1 TL komijnpoeder
  • 4 eieren - 100 ml room - ZP - snuf zout - 1 TL gedroogde rozemarijn 
  • 50 g gratin kaas - 1 bol mozzarella (dunne schijven)
  • 1 rode puntpaprika (dunne ringen) - 5 verse muntblaadjes (geknipt) - 2 limoenschijfjes

Zo ga je te werk:

  • Bak de ui 5 min. in olijfolie en voeg look toe. Stoof 1 min. verder en voeg prei en ZP toe. Laat 10 min. stoven.
  • Zet het vuur af en voeg de kaas en specerijen toe.
  • Klop de eieren los en voeg de andere ingrediënten toe.
  • Leg het preimengsel op het deeg. Overgiet met het eimengsel. Leg de mozzarellaschijven er op en eindig met de gratinkaas. Plaats 30 min. in een oven van 180°C.
  • Leg de ringen paprika op de quiche en plaats terug voor 15 min. 
  • Garneer met munt en limoen. MANGEZ! ❤️