Stoofpot met rode biet en gegrilde aubergines

Gegrilde aubergines met een tomaten-paprikasaus & rode biet. Christina Branco gaat de speler in. 

 

Nodig voor vier:

  • 50 ml zonnebloemolie - ui (300 g, halve manen) - 5 tenen look (geplet) - 70 g tomatenpuree - 2 TL paprikapoeder - 5 g verse lavasblaadjes (geknipt) - 400 g rode biet (dunne schijven) - 2 rode en 1 groene paprika (repen)
  • 20 g bloem - 1 limoen - 700 ml passata - 250 ml groentebouillon 
  • 2 aubergines (ringen van 1 cm) - marinade: 30 ml olijfolie - 2 TL oregano - 1 TL rozemarijn - ZP

 Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 10 min. in olie. Voeg de andere groenten/ingrediënten toe en warm alles goed op. 
  • Bestrooi met bloem en voeg limoensap, passata en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 1 uur sudderen.
  • Wrijf de aubergineschijven in met de marinade, leg op een rooster met bakpapier en plaats 30 min. in een oven van 200°C.
  • Schep de saus in een schaal en leg de aubergines erop. MANGEZ! ❤️