Tomaat gevuld met tonijn en groene linzen. 'In war and peas' van Didonato gaat de speler in.
Nodig twee:
-
4 tomaten (hoedje eraf, uitgehold - tomatenvlees tot sap gemixt met 2 tenen look)
-
1 EL olijfolie - ui (100 g, fijn) - 70 g tomatenpuree - 1 TL komijnpoeder - ZP - 1/2 TL korianderpoeder
- groene linzen (150 g) - sap 1/2 citroen
-
200 g tonijn in eigen nat
-
handvol verse bieslook (fijn)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg tomatenpuree en specerijen toe.
-
Voeg linzen, citroensap en tomatensap toe. Kook 15 min.op een laag vuur met het tonijnnat.
-
Voeg tonijn toe en meng goed.
-
Vul de tomaten met het tonijnmengsel en schep de rest rond de tomaten. Plaats 30 min. in een oven van 180°C.
-
Garneer met verse bieslook. MANGEZ! ❤️