Tomaat gevuld met tonijn en groene linzen

Tomaat gevuld met tonijn en groene linzen. 'In war and peas' van Didonato gaat de speler in. 

 

Nodig twee:

  • 4 tomaten (hoedje eraf, uitgehold - tomatenvlees tot sap gemixt met 2 tenen look)
  • 1 EL olijfolie - ui (100 g, fijn) - 70 g tomatenpuree - 1 TL komijnpoeder - ZP - 1/2 TL korianderpoeder - groene linzen (150 g) - sap 1/2 citroen
  • 200 g tonijn in eigen nat
  • handvol verse bieslook (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie. Voeg tomatenpuree en specerijen toe. 
  • Voeg linzen, citroensap en tomatensap toe. Kook 15 min.op een laag vuur met het tonijnnat.
  • Voeg tonijn toe en meng goed.  
  • Vul de tomaten met het tonijnmengsel en schep de rest rond de tomaten. Plaats 30 min. in een oven van 180°C. 
  • Garneer met verse bieslook. MANGEZ! ❤️