Tomaten met ham, ei & mozzarella

Tomaten gevuld met mozzarella & hamreepjes, op een tomato frito saus met veel tijm & kidneybonen. Samen met hard gekookte eitjes en gegarneerd met maanzaadjes. 

 

Nodig voor vier:

  • 4 grote Coeur de Boeuf tomaten (hoedje eraf en uitgehold) 
  • 330 ml tomato frito - PEZO - 250 g kidneybonen - 2 TL tijm
  • 1 bol mozzarella (in 4 repen) - 150 g hamblokjes
  • 4 hardgekookte eieren (gehalveerd)
  • sap 1/2 citroen - 1 TL maanzaadjes

Zo ga je te werk:

  • Meng de helft van de kidneybonen met de tomatensaus en de kruiden/specerijen. Giet op de bodem van een ovenschaal en zet de tomaten erop. 
  • Leg in elke tomaat een schijf mozzarella en vul verder met hamblokjes.  Kruid met ZP.
  • Leg de eieren tussen de tomaten. Besprenkel met citroensap en maanzaadjes. Plaats 40 min. in een oven van 180°C. MANGEZ! ❤️