Witloof met een eitje in tomatensaus

Mozzarella en een geitenkaasje maken de saus met zwarte linzen heerlijk smeuïg. Perfect bij witloof en gekookte eitjes. Mozart mag spelen. 

 

Nodig voor vier:

  • 8 stronken witloof - 4 laurierbladeren - 4 eieren (10 min. gekookt en gehalveerd)
  • 3 EL olijfolie - 1 ui (125 g, fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 1 blik tomatenblokjes (400 g) - ZP - 1 TL gerookt paprikapoeder - 1/2 TL gemalen steranijs
  • 1 EL bloem - 70 g tomatenpuree - 150 ml groentebouillon - 250 ml melk
  • 100 g zwarte linzen - 30 g kappertjes -  1 EL maanzaad - 1/2 geitenkaasje (75 g)
  • 1 bol mozzarella (dunne schijven) - 10 grote bladeren munt (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Stoom het witloof met de laurierbladeren 10 min. en kook de eieren. 
  • Bak de ui 3 min. in olijfolie en voeg look de laatste min. toe. Meng met de tomatenblokjes en alle andere specerijen. Roer er bloem en tomatenpuree onder en blus met melk en  groentebouillon.
  • Voeg linzen, kappertjes, geitenkaas en maanzaad toe. Laat 10 min. op een zacht vuur (zonder deksel) koken. 
  • Leg het witloof in een ovenschaal en overgiet met de saus. Leg de halve eitjes samen met de mozzarellaschijven erbij. Plaats 15 min. in een oven van 180°C. Garneer met muntrepen. MANGEZ! ❤