Mozzarella en een geitenkaasje maken de saus met zwarte linzen heerlijk smeuïg. Perfect bij witloof en gekookte eitjes. Mozart mag
spelen.
Nodig voor vier:
-
8 stronken witloof - 4 laurierbladeren - 4 eieren (10 min. gekookt en gehalveerd)
-
3 EL olijfolie - 1 ui (125 g, fijn) - 2 tenen look (geraspt) - 1 blik tomatenblokjes (400 g) - ZP - 1 TL gerookt paprikapoeder - 1/2 TL gemalen
steranijs
-
1 EL bloem - 70 g tomatenpuree - 150 ml groentebouillon - 250 ml melk
-
100 g zwarte linzen - 30 g kappertjes - 1 EL maanzaad - 1/2 geitenkaasje (75 g)
-
1 bol mozzarella (dunne schijven) - 10 grote bladeren munt (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Stoom het witloof met de laurierbladeren 10 min. en kook de eieren.
-
Bak de ui 3 min. in olijfolie en voeg look de laatste min. toe. Meng met de tomatenblokjes en alle andere
specerijen. Roer er bloem en tomatenpuree onder en blus met melk en groentebouillon.
-
Voeg linzen, kappertjes, geitenkaas en maanzaad toe. Laat 10 min. op een zacht vuur (zonder deksel) koken.
-
Leg het witloof in een ovenschaal en overgiet met de saus. Leg de halve eitjes samen met de mozzarellaschijven
erbij. Plaats 15 min. in een oven van 180°C. Garneer met muntrepen. MANGEZ! ❤