Chinese eiermie met peultjes

Als je van sojasaus houdt, is dit een aanrader. Opgelet voor de peultjes: ze zijn snel 'te' gekookt en we hebben ze graag wat beetgaar. Kom, we zetten alles klaar.

 

Nodig voor twee:

  • 4 jonge wortelen (in schuine, dunne repen) - 250 g peultjes
  • 125 g Chinese mie - 1 EL olijfolie
  • 2 eieren (losgeklopt) - 1/2 TL zout - ZP - 1 TL za'atar - 1 TL kurkuma - 1 EL melk
  • 1 ui (fijn) - 3 tenen look (geraspt) - 1/2 TL gemalen steranijs - 1 TL currypoeder - 1/2 TL kaneel
  • 4 EL arachideolie - 3 EL sojasaus - sap van 1 limoen - 15 cashewnoten

Zo ga je te werk:

  • Blancheer de wortelen. Voeg na 2 min. de peultjes toe en giet af na 3 min. Spoel onder koud water en zet opzij.
  • Kook de mie in 3 min. gaar in ruim water met 1 EL olijfolie en laat goed uitlekken.
  • Voeg de specerijen en melk toe aan de eieren. Verwarm 1 EL arachideolie in een pan en bak tot je een grote omelet krijgt. Laat afkoelen en rol op als een pannenkoek en snij in dunne repen. 
  • Verwarm 3 EL arachideolie en voeg de ui toe. Roerbak 5 min. en voeg de look toe. Bak 1 min. samen met de andere specerijen.
  • Voeg de mie toe, het limoensap, sojasaus en de cashewnoten. Roer tot de mie opgewarmd is. Voeg de groenten toe en meng voorzichtig.
  • Schik op een bord en garneer met de repen omelet. MANGEZ! ❤