Pizza & bloemkoolrijst

Pizza met bloemkoolrijst & zwarte olijven. Gautier Capuçon speelt op de cello. 

 

Nodig voor twee:

  • 2 pizzabodems
  • 250 g bloemkool (geraspt)
  • 1 EL olijfolie - 1 ui (150 g, grof) - 2 tenen look (grof) - 3 tomaten (500 g, blokjes) - ZP - 70 g tomatenpuree - 50 ml water
  • 24 zwarte olijven - 1 TL mosterdzaadjes - enkele olijven in fijne stukjes
  • 1 EL oregano - 5 g verse bieslook (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Stoof de ui 5 min. in olijfolie en voeg de ander ingrediënten toe. Laat op een laag vuur 15 min. sudderen. Mix tot een gladde saus. 
  • Bedek de pizzabodems met tomatensaus. Leg daarover een laag bloemkoolrijst, verdeel de zwarte olijven & olijfstukjes over de pizza en garneer met mosterdzaadjes. Bak 20 min. in een oven van 200°C.
  • Garneer met oregano en verse bieslook. MANGEZ! ❤️