Aubergines & tomaat met mascarpone & chilivlokken gemengd met spaghetti.
Nodig voor 2:
-
2 EL zonnebloemolie - rode ui (50 g, fijn) - 2 tenen look (schijfjes) - 2 takjes verse rozemarijn - 2 laurierbladeren - 1/2 TL chilivlokken
- tomatenpuree (70 g) - aubergine (120 g, blokjes) - tomaat (120 g, blokjes) - 150 ml groentebouillon
-
50 g aubergine (schijfjes) - 1 EL olijfolie - ZP - 1 TL rozemarijn
-
25 g mascarpone - 250 g spaghetti (beetgaar gekookt)
-
5 g verse basilicumblaadjes (grof)
Zo ga je te werk:
-
Stoof de ui 2 min. op een laag vuur in olie. Voeg look toe en bak 1 min. mee. Voeg de andere ingrediënten toe en warm mee op. Blus met groentebouillon. Laat 15 min.
sudderen.
-
Wrijf de aubergineschijfjes in met olie en specerijen en bak in een grillpan.
-
Voeg de kaas toe aan de saus en meng met de pasta.
-
Schep in een schaal en garneer met gegrilde aubergineschijfjes en basilicum. MANGEZ! ❤