Gedroogde chorizo en champignons. Een fijne combinatie. Even de sabeldans van Khachaturian in de speler leggen. Beginnen
maar!
Nodig voor twee:
-
250 g champignons (de helft in kleine blokjes, andere helft in dunne schijven)
-
Marinade: sap 1/2 citroen - ZP - 1/2 TL zout - 1 EL sojasaus - 2 EL olijfolie - 1 TL gedroogde tijm
-
1 EL olijfolie - 1 teen look (geraspt) - 250 g risotto - 500 ml groentebouillon
-
40 g Parmezaanse kaas - 50 g gedroogde chorizo (sneetjes) - 1 EL ahornsiroop
-
5 bladeren verse basilicum (geknipt)
Zo ga je te werk:
-
Marineer de champignonblokjes en zet een half uur opzij.
-
Stoof de look 1 min. in olijfolie. Voeg champignonblokjes en risotto toe en meng tot alles mooi blinkt. Blus met
groentebouillon. Laat met gesloten deksel 25 min. sudderen. (heel laag vuur)
-
Voeg Parmezaanse kaas toe. Warm even mee op.
-
Bak de champignons en chorizoworst in de ahornsiroop. Leg op de risotto en garneer met verse basilicum. MANGEZ! ❤