Champignonrisotto met chorizo

Gedroogde chorizo en champignons. Een fijne combinatie. Even de sabeldans van Khachaturian in de speler leggen. Beginnen maar! 

 

Nodig voor twee:

  • 250 g champignons (de helft in kleine blokjes, andere helft in dunne schijven)
  • Marinade: sap 1/2 citroen - ZP - 1/2 TL zout - 1 EL sojasaus - 2 EL olijfolie - 1 TL gedroogde tijm
  • 1 EL olijfolie - 1 teen look (geraspt) - 250 g risotto - 500 ml groentebouillon
  • 40 g Parmezaanse kaas - 50 g gedroogde chorizo (sneetjes) - 1 EL ahornsiroop
  • 5 bladeren verse basilicum (geknipt)

Zo ga je te werk:

  • Marineer de champignonblokjes en zet een half uur opzij.
  • Stoof de look 1 min. in olijfolie. Voeg champignonblokjes en risotto toe en meng tot alles mooi blinkt. Blus met groentebouillon. Laat met gesloten deksel 25 min. sudderen. (heel laag vuur)
  • Voeg Parmezaanse kaas toe. Warm even mee op.
  • Bak de champignons en chorizoworst in de ahornsiroop. Leg op de risotto en garneer met verse basilicum. MANGEZ! ❤