Noedels met wortelen & courgette

Noedels met wortelen & courgette met sojasaus en geroosterde pecannoten, sesamzaadjes & venkelzaad. 

 

Nodig voor vier:

  • 250 g noedels (beetgaar gekookt en uitgelekt)
  • 2 EL arachideolie - 3 tenen look (geraspt) - rode ui (200 g, halve ringen) - wortelen (300 g, dunne ringen) - ZP
  • 2 courgettes (500 g, dunne ringen) - 10 basilicumblaadjes (geknipt) - 200 ml groentebouillon
  • 3 EL sojasaus - 1 EL sesamolie - sap 1/2 citroen
  • 30 g pecannoten - 2 EL witte sesamzaadjes - 1 EL venkelzaad (allemaal geroosterd)

Zo ga je te werk:

  • Bak de ui, look en wortelen 5 min. in de olie. Kruid met ZP. 
  • Voeg de andere groenten en kruiden toe en blus met bouillon. Laat 15 min. sudderen. 
  • Voeg sojasaus, sesamolie, citroensap en de noedels toe. Laat met gesloten deksel 15 min. stoven.
  • Schik in een schaal en garneer met de geroosterde noten en zaden. MANGEZ! ❤️