Noedels met wortelen & courgette met sojasaus en geroosterde pecannoten, sesamzaadjes & venkelzaad.
Nodig voor vier:
-
250 g noedels (beetgaar gekookt en uitgelekt)
-
2 EL arachideolie - 3 tenen look (geraspt) - rode ui (200 g, halve ringen) - wortelen (300 g, dunne ringen) - ZP
-
2 courgettes (500 g, dunne ringen) - 10 basilicumblaadjes (geknipt) - 200 ml groentebouillon
-
3 EL sojasaus - 1 EL sesamolie - sap 1/2 citroen
-
30 g pecannoten - 2 EL witte sesamzaadjes - 1 EL venkelzaad (allemaal geroosterd)
Zo ga je te
werk:
-
Bak de ui, look en wortelen 5 min. in de olie. Kruid met ZP.
-
Voeg de andere groenten en kruiden toe en blus met bouillon. Laat 15 min. sudderen.
-
Voeg sojasaus, sesamolie, citroensap en de noedels toe. Laat met gesloten deksel 15 min. stoven.
-
Schik in een schaal en garneer met de geroosterde noten en zaden. MANGEZ! ❤️