Pappardelle met boerenkool in een botersaus op een paprikasaus gegarneerd met knapperig gebakken gerookt spek.
Nodig voor twee:
-
250 g pappardelle (beetgaar gekookt)
-
gegrilde paprika in zonnebloemolie (blik, 650 g) - ZP - 1 TL oregano - 1 TL rood currypoeder - 1 groentebouillonblokje - 50 g Parmezaanse
kaas
-
1 EL olijfolie - 2 tenen look (fijne repen) - 100 g groene boeren kool (heel fijn) - sap 1 limoen - PEZO
-
50 g boter (gesmolten, licht bruin gekleurd)
-
50 g gerookt spek (heel dun gesneden, krokant gebakken)
Zo ga je te werk:
-
Mix de paprika met alle andere ingrediënten glad. Laat op een laag vuur 10 min. sudderen.
-
Bak look en boerenkool op een hoog vuur krokant. Blus met limoensap en ZP.
-
Giet de warme saus op een bord. Meng de pasta met de boter en groenten. Leg op de saus. Garneer met het krokante gerookte spek. MANGEZ!
❤️