Pappardelle in paprikasaus & boerenkool met spek

Pappardelle met boerenkool in een botersaus op een paprikasaus gegarneerd met knapperig gebakken gerookt spek. 

 

Nodig voor twee:

  • 250 g pappardelle (beetgaar gekookt)
  • gegrilde paprika in zonnebloemolie (blik, 650 g) - ZP - 1 TL oregano - 1 TL rood currypoeder - 1 groentebouillonblokje - 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 EL olijfolie - 2 tenen look (fijne repen) - 100 g groene boeren kool (heel fijn) - sap 1 limoen - PEZO
  • 50 g boter (gesmolten, licht bruin gekleurd)
  • 50 g gerookt spek (heel dun gesneden, krokant gebakken)

Zo ga je te werk:

  • Mix de paprika met alle andere ingrediënten glad. Laat op een laag vuur 10 min. sudderen.
  • Bak look en boerenkool op een hoog vuur krokant. Blus met limoensap en ZP.
  • Giet de warme saus op een bord. Meng de pasta met de boter en groenten. Leg op de saus. Garneer met het krokante gerookte spek. MANGEZ! ❤️